Naslovnica VIJESTI INFO VIKTORIJANCI ORGANIZOVALI SVEČANI DOČEK ZA EMINU HAJDARPAŠIĆ

VIKTORIJANCI ORGANIZOVALI SVEČANI DOČEK ZA EMINU HAJDARPAŠIĆ

227

Članovi Taekwondo kluba Victory, njihovi roditelji i prijatelji ovog kluba u večernjim satima prvog avgustovskog dana, u dvorištu škole u Semizovcu organizovali su svečani doček za svoju klupsku kolegicu Eminu Hajdarpašić. Uz vatromet, cvijeće i ovacije čestitali su joj osvojeno šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Bugarskoj. Emina i njena trenerica Lamija Alić nisu mogli sakriti emocije.
Nastup na Svjetskom prvenstvu je kruna dosadašnje karijere trinaestogodišnje Emine Hajdarpašić. Dostojno je predstavila našu općinu i Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju. Ostvarila je dvije pobjede, protiv predstavnica SAD i Kipra, ali na putu do medalje zaustavila ju je predstavnica Tajlanda. Ipak i sam odlazak na svjetsku smotru ovog sporta je veliki uspjeh.
U Taekwondo klubu Victory spremno očekuju i septembar i nastavak trenažnog i takmičarskog procesa. Otvaraju novi punkt u Hotonju a prije toga im slijedi Evropsko klupsko prvenstvo krajem avgusta. Do kraja godine nastupiće i na Evropskom pojedinačnom prvenstvu.
Emini i svim ostalim „Viktorijancima“ želimo puno sreće i uspjeha i na narednim takmičenjima.