Naslovnica VIJESTI INFO VATROGASNO DRUŠTVO VOGOŠĆA ORGANIZOVALO DOČEK I DRUŽENJE SA ZAGREBAČKIM VATROGASCIMA

VATROGASNO DRUŠTVO VOGOŠĆA ORGANIZOVALO DOČEK I DRUŽENJE SA ZAGREBAČKIM VATROGASCIMA

194

Vatrogasno društvo Vogošća od svog osnivanja uspostavilo je brojne kontakte i veoma dobru saradnju sa mnogim vatrogasnim društvima. Jedno od takvih je i DVD Hrašće koje pripada Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba. 80-tak članova ovog društva posjetilo je vogošćanske vatrogasce koji su ovom prilikom za svoje goste organizovali doček i jedno lijepo i nezaboravno druženje.

Predsjednik DVD Hrašće Zlatko Križanić zahvalio se domaćinima na ovom druženju koje je bila prilika i za razmjenu iskustava dvaju društava koja imaju isti cilj, a to je pravovremeno djelovati u slučaju požara i drugih elementarnih nepogoda, te na vrijeme spašavati ljudske živote i materijalna dobra. Kolege iz Zagreba su kako ističu ovoga ljeta imali veliki broj intervencija. Prvenstveno na gašenju požara, ali i tokom jula kada je glavni grad Hrvatske zahvatilo nezapamćeno olujno nevrijeme.

Druženju vogošćanskih i zagrebačkih vatrogasaca prisustvovao je načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović koji se ovom prilikom zahvalio gostima na dolasku u Vogošću i glavni grad BiH. Kao dobri domaćini članovi Vatrogasnog društa Vogoša za svoje goste su pripremili roštilj i bosanske specijalitete, te svima podijelili prigodne poklone koji će ih podsjećati na ovaj nezaboravan boravak i druženje. Vatrogasci iz Zagreba su također domaćinima uručili zahvalnice uz pozivnicu da iduće godine prisustvuju obilježavanju 80-godišnjice DVD Hrašće.