Naslovnica VIJESTI INFO VAKCINACIJA GRAĐANA U VOGOŠĆI, DOSTUPNE VAKCINE SINOPHARM I ASTRAZENECA

VAKCINACIJA GRAĐANA U VOGOŠĆI, DOSTUPNE VAKCINE SINOPHARM I ASTRAZENECA

153

Vakcinalni punkt u DZ Vogošća otvoren je krajem augusta. U skladu sa potrebama stanovništva kontinuirano se dostavljaju  određene  količine vakcina protiv koronavirusa, a građani mogu birati između vakcina Sinopharm i AstraZeneca. Radi svakog radnog dana i vikendima.

„Vakcinacija ide po sistemu otvorenih vrata,  s tim da građani koji žele AstraZeneca to ipak moraju  najaviti nekoliko dana ranije.  Mobilni timovi od početka procesa anticovid imunizacije u Vogošći  izlaze na teren i posjećuju građane koji nisu u mogućnosti doći u centar za vakcinaciju, takve slučajeve mogu prijaviti članovi porodice ili neko drugi. Također otvorena je saradnja sa firmama, na poziv odgovorne osobe, mobilni tim DZ Vogošća će izaći na teren i obaviti vakcinaciju.  Poznato je da svaki lijek može imati kontraindikacije, mi za sada nismo imali ni jedan slučaj sa neželjenim posljedicama kod pacijenata. Osim vakcinacije vrši se i revakcinacija građana koji su prvu dozu primili negdje drugo.“ – kaze dr. Amra Huseinović – Čolić, specijalista porodične medicine i šef službe u DZ Vogošća.

Podsjećamo da na  Zetri i dalje traju “Dani otvorenih vrata”, gdje je omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava.  Vakcinisanje stanovnicima iz Vogošće koji imaju više od 18 godina, bez prethodne najave je omogućeno u DZ Vogošća.