Naslovnica VIJESTI INFO USPJEŠAN NASTUP ZA „VIKTORIJANCE“ U VISOKOM

USPJEŠAN NASTUP ZA „VIKTORIJANCE“ U VISOKOM

81

U subotu su u Visokom održana dva taekwondo takmičenja – Otvoreni Kup Bosne i Hercegovine i „Bosna Visoko Open 2021“. Na takmičenjima su nastupili i članovi Taekwondo kluba „Victory“ iz Vogošće.
U ekipnom plasmanu osvojeno je novih šest pehara. Na Otvorenom Kupu BiH „Viktorijanci“ su bili drugi u kategorijama mlađih kadetkinja i kadetkinja te treći u kategoriji seniorki. Kadetkinje „Victory“-ija bile su najbolje na turniru „Bosna Visoko Open 2021“ a na ovom takmičenju juniorkama je pripalo drugo mjesto a mlađim kadetkinjama treće.

U pojedinačnom plasmanu osvojeno je 20 medalja.
Na Otvorenom Kupu BiH zlatne su bile Esma Hajdarpašić i Emina Hajdarpašić, srebrne su bile Lajla Ćebo, Hana Hajdarpašić i Alma Trakić dok su treća mjesta i bronzane medalje pripale Amini Sarač, Adni Kodžaga i Amili Džinić.
Sedam zlatnih medalja osvojeno je na turniru „Bosna Visoko Open 2021“ a osvajači su Emin Đulić, Irfan Đulić, Emra Durmić, Merjem Čavčić, Amna Handžić, Nudžejma Pozder i Ajna Žunić. Druga mjesta i srebrne medalje osvojili su Asja Kalamujić, Uma Biđević, Esma Ramić, Kerim Kožljak i Merjem Kaljanac. Bez plasmana ali uz odličan nastup su ovaj put bile Lamija Hasanbegović i Ena Husejnović.