Naslovnica VIJESTI INFO UPOZNAJTE TRENUTNO NAJPOPULARNIJEG DJEČAKA NA BALKANU A I ŠIRE

UPOZNAJTE TRENUTNO NAJPOPULARNIJEG DJEČAKA NA BALKANU A I ŠIRE

2033

Preslatki dječak koji je proteklih dana na svim društvenim mrežama i brojnim portalima osvojio simpatije i izmamio osmijehe milionske publike širom Balkana sa svojim predmetom za sankanje kojeg je nazvao “pičiguz” zove se Emrah Kozlić. Ovaj 9-godišnji dječak živi u vogošćanskom naselju Rosulje. Odličan je učenik IV razreda OŠ “Zahid Baručija” i kako kaže mnogo voli snijeg i zimske radosti.

Izraz “pičiguz” nastao je sasvim slučajno. “Na zimskom raspustu planirali smo ići na zimovanje. Učiteljica nam je rekla da ponesemo onaj predmet za sankanje, a jedan moj drug je upitao da to nije ono što zovemo ‘pičiguz’ “– priča Emrah. Sa tim predmetom Emrah je proveo cijeli raspust ispred svoje zgrade gdje je svakodnevno uživao u zimskim radostima. Veliku popularnost ovaj dobri i pametni dječak stekao je nakon što je naselje Rosulje posjetila ekipa TV Vogošća. U namjeri da saznamo kako se stanovnici ovog naselja nose sa snježnim padavinama upoznali smo Emraha koji nam je pred kamerom rekao za “pičiguz”.Ta njegova simpatična izjava osvojila je milione čitatelja na Balkanu ali i šire.

Emrahova majka Alma nije mogla vjerovati da je njen sin preko noći stekao ogromnu popularnost. Presretna je zbog toga ali i zbog činjenice da je njegova izjava nasmijala korisnike društvenih mreža i portala. Nas je iznenadilo kada smo saznali da je Emrah “pičiguz” posudio od svog druga. Zato smo odlučili otići do trgovine i kupiti mu trenutno jedan od najtraženijih predmeta ove zime. Njegovoj sreći nije bilo kraja.