Naslovnica VIJESTI INFO UPOSLENICI DOMA ZDRAVLJA VOGOŠĆA DOBROVOLJNO DAROVALI KRV

UPOSLENICI DOMA ZDRAVLJA VOGOŠĆA DOBROVOLJNO DAROVALI KRV

431

U organizaciji Doma zdravlja Vogošća i Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH, danas je održana tradicionalna akcija darivanja krvi. Zdravstveni radnici su posebno svjesni važnosti dobrovoljnog darivanja krvi zato ne čudi veliki odziv i učešće ljekara i drugog medicinskog osoblja u današnjoj akciji. Dr. Enisa Ahmić višestruki je darivalac krvi, a razlog je kako kaže želja da pomogne životno ugroženim pacijentima, prvenstveno djeci.

“Darivanje krvi je prije svega  humani čin kojim se brzo kontroliše vlastito zdravlje,  spašavaju bolesni i unesrećeni. Jedini je lijek koji nema zamjenu.” – rekla je ovom prilikom dr. Alma Džonlagić iz Zavoda za transfuzijsku medicinu.

“Saradnja koju smo uspostavili sa Zavodom za transfuziologiju je izuzetno značajna, jer pokazuje kako se dvije ovakve institucije mogu udružiti i humano djelovati. Naše kolege već su učestvovale u ovakvim akcijama i neki su redovni davaoci krvi.” – rekla nam je  Nihada Kulovac, odgovorna sestra JU Dom zdravlja Vogošća. U današnjoj akciji dobrovoljnog darivanja obezbjeđene su nove doze dragocjene tečnosti koja će nekome spasiti život.