Naslovnica VIJESTI INFO UNISOVI CICIBANI NAJBOLJI NA TURNIRU U MOSTARU

UNISOVI CICIBANI NAJBOLJI NA TURNIRU U MOSTARU

323

U subotu 8. januara Unisova generacija 2013. učestvovala je na Novogodišnjem turniru u Mostaru. Domaćin takmičenja bila je Univerzalna škola sporta Fortuna Mostar a na turniru je učestvovalo 15 ekipa.
Dječaci Unisa, predvođeni trenerima Elvirom Sućeskom i Nerminom Fatićem, bili su najbolji i uz skor od pet pobjeda i jednog remija zasluženo završili na pobjedničkom podiju. U finalnom meču savladali su ekipu MNK Zrinjski rezultatom 2:0. Iza njih na trećoj i četvrtoj poziciji ostali su i HŠK Zrinjski i Čapljina.


Drugog dana turnira (nedjelja 9.1.2022.) i generacija 2014. stigla je do finala u svojoj konkurenciji. Nažalost morali su se zadovoljiti srebrom jer su uspješniji od njih bili dječaci Fortune iz Mostara slavivši sa 2:1. Trećeplasirani su bili igrači HŠK Zrinjski dok je ekipi Međugorja pripalo četvrto mjesto.
Treba napomenuti da su na turniru učestvovali i dječaci 2012. godište koji nisu bili miljenici žrijeba. Iako su u grupnom dijelu pobijedili i eliminisali dječake Zrinjskog a bili bolji i od finalista Brotnja, za više od toga nije bilo snage. Ipak za svoj požrtvovani nastup i oni zaslužuju čestitke. Da je bilo više sreće na žrijebu, ko zna šta bi bilo.