Naslovnica VIJESTI INFO UNIS SVEČANOM AKADEMIJOM PROSLAVIO 70. ROĐENDAN

UNIS SVEČANOM AKADEMIJOM PROSLAVIO 70. ROĐENDAN

309

U Vogošći je obilježeno 70 godina postojanja FK „UNIS“. U čast ovog jubileja upriličena je svečana Akademija u kino sali kojoj su prisustvovale sve generacije fudbalera, trenera, zaljubljenika fudbalske igre, sportista koji su voljeli i vole „UNIS“

Kino sala KSC Vogošća nikada nije bila punija. U emotivnim susretima sadašnjih i igrača koji su s ponosom nekada ranije nosili dres UNIS-a evocirane su uspomene na zajedničke igre i druženje, pobjede i poraze, sve što se zove magijom fudbalske igre.   Srele su se neke od najuspješnijih generacija, najbolji igrači, svi oni čija su imena nešto značila u ovom klubu.  Brojni gosti i zvanice, prisustvovali su svojevrsnom putovanju kroz vrijeme, kojim se htjelo podsjetiti na sve uspone i padove ovoga kluba, ali ono najveće od svega, ljubav i ponos koji su generacije gajile prema njemu.

U ovih sedam decenija “UNIS” je izrodio mnoštvo fudbalskih talenta, igrača,  trenera, neki su počinjali i završavali ovdje, dok su drugi nastavljali svoje karijere u Sarajevu, Željezničaru, ali i najpoznatijim evropskim i svjetskim klubovima.

 

Za prisutne goste je priređen i kulturno-umjetnički program u kojem je nastupilo KUD Vogošća. Aktuelni direktor FK UNIS Adnan Kantić uručio je plakete zaslužnim fudbalerima i sportskim radnicima te prijateljima kluba.

Plakete su posthumno dobili fudbaleri i sportski radnici koji su ubijeni tokom agresije na BiH te preminuli članovi kolektiva.