Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE “ZELENE BERETKE” U PROTEKLOJ GODINI REALIZOVALO SVE PLANIRANE PROJEKTE I AKTIVNOSTI

UDRUŽENJE “ZELENE BERETKE” U PROTEKLOJ GODINI REALIZOVALO SVE PLANIRANE PROJEKTE I AKTIVNOSTI

237

Udurženje boraca „Zelene beretke“ Vogošća u protekloj godini je realizovalo sve planirane projekte i aktivnosti koje su vezane za ovo udruženje. „Zelene beretke“ jedno je od vogošćanskih udruženja koje različitim aktivnostima doprinosi izgradnji kolektivnog sjećanja na ratni period 1992-1995 godine. Kao i svake godine, pa tako i u 2021.godini organizovali  su podjelu paketa sa higijenskim potrepštinama za članove, borce. Udruženje “Zelene beretke”  je posebno prepoznatljivo po sekciji izviđaća.

Sekcija Izviđača „Zelenih beretki“  Vogošća kroz svoj rad baštini i čuva historiju naše zemlje, tekovine proizišle iz odbrane od agresije na BiH. Kroz različite aktivnosti obilježavaju se bitni datumi i  posjećuju  spomen obilježja, kako u Vogošći tako i širom BiH. Načelnica sekcije izviđaća „Zelenih beretki“ Amina Sačić, istakla je da će i u narednom  periodu se fokusirati  da svoje znanje prenose na mlađe izviđaće, te ih naučiti o tome šta znači biti izviđać i kako se snalaziti u prirodi. Također u sekciji izviđaća redovno posjećuju spomen obilježja, imaju ljetne i zimske kampove gdje obilaze terene i obavljaju razne vježbe.

Prema riječima Bilala Bogilovića, predsjednika Udruženja, izuzetno je važna podrška Općine Vogošća, te se posebno zahvalio općinskom načelniku Edinu Smajiću koji im svake godine izlazi u susret. Planovi,  odnosno projekti za 2022. godinu su spremni. U protekloj godini realizovani su gotovo svi programski zadaci, članovi međusobno pomažu jedni druge i nadaju se da će tako biti i u narednom periodu.