Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDNIH LICA OPĆINE VOGOŠĆA BILO DOMAĆIN OSMOMARTOVSKOG...

UDRUŽENJE ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDNIH LICA OPĆINE VOGOŠĆA BILO DOMAĆIN OSMOMARTOVSKOG TURNIRA

227

Udruženje za sport i rekreaciju invalidnih lica općine Vogošća i ove godine bilo je domaćin osmomartovskog turnira u disciplinama šulen i pikado.

Kao i prethodnih godina, turniru su prisustvovalli predstavnici svih općinskih udruženja sa više do šezdeset takmičarki.

Prema riječima Suada Fejzića, predsjednika Udruženja, ovo je prilika da svojim članicama upriliče lijepo druženje uz skromne poklone, i na taj način obilježe Dan žena.

Na ovogodišnjem turniru u disciplini pikado ekipno su bile najbolje takmičarke iz Vogošće, dok je treće mjesto pripalo ekipi Novog Grada, a u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Hata Džinić, druga je bila Nafa Konopka, dok je trećeplasirana bila Hedija Efendić.

U disciplini šulena ekipno prvo mjesto pripalo je takmičarkama iz Hadžića, drugoplasirane su bile takmičarke iz Novog Grada, dok je trećeplasirana bila ekipa Starog Grada.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila takmičarka  Sunita Mašić, drugoplasirana bila je Binasa Pačaris, a treće mjesto osvojila je Fatima Žilić.