Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE SAHAN SLAVI PETI ROĐENDAN

UDRUŽENJE SAHAN SLAVI PETI ROĐENDAN

64

Udruženje za očuvanje kulturnog nasljeđa i tradicije “Sahan” naredne sedmice proslavlja svoj peti rođendan. Osnovano je 2016. godine i od tada do danas kroz različite radionice prošle su stotine žena,  održana brojna predavanja,  okrugli stolovi i  niz panel diskusija.  U sklopu obilježavanja  pete godišnjice rada planirano je predavanje o temi “Depresija kod adolescenata” a koje će održati okupaciona terapeutkinja Ajla Alić,  i  skromno druženje uz poštovanje epidemioloških mjera.

“Sahan” se u pet godina svoga postojanja može pohvaliti iznimnim rezultatima, pozitivnim pričama koje je prepoznala i Asocijacija za interkulturne aktivnosti i spašavanja nasljeđa BiH, čiji je od skora dio i Udruženje “Sahan”.

Teško je nabrojati sve projekte ali ono što se nikako ne može zaboraviti i što ima posebno mjesto su dva Etno street festivala i sada već poznato takmičenje u pletenju priglavaka koje je u planu i naredne godine. Predsjednica Udruženja Fikreta Nazifović dodaje da je i posljednji mjesec u ovoj godini prepun zanimljivih  sadržaja i događaja kada je o ovom udruženju riječ, pa je tako izdvojila reviju koja će se održati u Zavodu Mjedenica.

Vizija Udruženja ”Sahan” je promocija  kulturne raznolikosti i kreativnosti, očuvanja  i zaštite  kulturne baštine i tradicije.  U 2022. godinu ulaze sa novim idejama i projektima o čemu ćemo svakako govoriti drugom prilikom.