Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE “PRIČALICE” ZA VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSA RAD USKLAĐUJE SA NOVONASTALOM SITUACIJOM

UDRUŽENJE “PRIČALICE” ZA VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSA RAD USKLAĐUJE SA NOVONASTALOM SITUACIJOM

140

Pandemija Koronavirusa (COVID-19) došla je brzo i neočekivano. Unijela je  brojne promjene u svakodnevnom životu,  poremetila planove koje smo imali. Zbog cijele situacije, Udruženje “Pričelice”  iz Vogošće sve svoje aktivnosti   prilagodilo je novonastaloj situaciji.

“Za nas ništa nije stalo, sve se nastavlja. Samo na drugačije načine. U ovakvim situacijama svi se suočavamo sa promjenama ali ujedno i učimo kako da se zajedno snalazimo u njima i izvučemo ono najbolje. Svakodnevno komuniciramo sa svojim članovima, njihovim roditeljima, razgovaramo, dijelimo ideje i savjete i jedva čekamo da se vratimo našem starom načinu rada. Vrijedni smo, puno radimo i uskoro će  naša publika moći vidjeti jedan od nama dragih projekta u online verziji, a riječ je o projektu “Moja slika svijeta” – kaže Lidija Sejdinović, omiljena Teta Pričalica.

 

Kako se još ne može tačno znati koliko dugo će se sve aktivnosti obavljati od kuće,  Teta Pričalica,  koliko god je to moguće i u ovoj situaciji svojim članovima pomaže da razvijaju  kreativne ideje, podstiče ih da vrijeme iskoriste za čitanje, stare društve igre i za one stvari za koje  ranije nisu imali vremana.

Na web stranici  Udruženja pronaći ćete mnoštvo zanimljivih informacija i kreativnih ideja. Pored svega toga tu su i savjeti Tete Pričalice za period izolacije, a saznat ćete kako ova za sve nas najblaže rečeno,  čudna situacija može biti jedno sasvim novo i dobro iskustvo.