Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE „KORAK VIŠE“ USPJEŠNO REALIZOVALO BROJNE AKTIVNOSTI U 2021.GODINI

UDRUŽENJE „KORAK VIŠE“ USPJEŠNO REALIZOVALO BROJNE AKTIVNOSTI U 2021.GODINI

28

Udruženje „Korak više“ postoji već duži niz godina i njegove članice su pokazale kako se uspješno realizuju  veliki i mali projekti . Članice udruženja čuvaju tradiciju, pokazuju humanost i veliko srce, a posebnu pažnju posvećuju najmlađima i organizuju tradicionalno manifestacije za njih. Predsjednica udruženja Dijana Briga kaže da im je ove godine najviše nedostajalo druženja koja su bila ograničena zbog epidemiološke situacije, mada je dosta toga urađeno. Tokom Vogošćanskih dana članice su imale izložbu ručnih radova koju su posvetile Almi Hamzić, članici koja ih je nažalost prerano napustila, a koja je najviše doprinosila ovom  segmentu rada, kazala je predsjednica udruženja.

Članice udruženja „Korak više“ iz Vogošće su prošle godine različitim radionicama i edukativnim aktivnostima obilježile bitne datume. Povodom obilježavanja  Svjetskog dana mentalnog zdravlja organizovale su tribinu na temu „Da li smo tužni ili depresivni – kada potražiti stručnu pomoć?“ o kojoj je govorila psihologinja  Irma Džambo, a na tribini su ugostile  Udruženje žena iz Ljubine i Udruženje žena iz Istočnog Sarajeva.  Osim  obilježavanja bitnih datuma, tradicionalnih manifestacija i edukativnih aktivnosti članice obilaze i gradove BiH.

Predsjednica udruženja „Korak više“ Dijana Briga kaže da je zadovoljna radom i aktivnostima članica te se nada da će i u narednoj godini nastaviti s  tradicionalnim aktivnostima.