Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE „DAJTE NAM ŠANSU“ I U VOGOŠĆI ORGANIZOVALO SOS MOBILNI TIM

UDRUŽENJE „DAJTE NAM ŠANSU“ I U VOGOŠĆI ORGANIZOVALO SOS MOBILNI TIM

148

Udruženje porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“, koje vodi dva servis centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju na nivou Kantona Sarajevo, kroz  niz besplatnih usluga i u novonastaloj situaciji uzrokovanom panedmijom kovid 19, nastavlja biti podrška navedenim porodicama, direktnim radom kao i putem online metode.

Udruženje je organizovalo SOS mobilne timove u svih devet općina u KS, među kojima je i Vogošća, koji su na raspolaganju porodicama koje imaju člana sa poteškoćama u razvoju, a iz opravdanih razloga ne mogu napustiti kuću kako bi otišli u prodavnicu, apoteku ili da završe administrativne obaveze.

Različiti su razlozi za pozivanje SOS mobilnih timova, a ukoliko je u pitanju hitan slučaj, npr. prijevoz do zdravstvene ustanove, tim DNŠ stoji na raspolaganju svim svojim članovima.

Predsjednica Udruženja „Dajte nam šansu“ Ines Kavalec kaže da za sada ima dovoljno volontera, a neki novi su svakako dobrodošli. Ukoliko vam je potrebna podrška SOS mobilnog tima možete ih pozvati na broj telefona 033/760-145.