Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE BORACA “PATRIOTSKA LIGA” VOGOŠĆA USPJEŠNO DJELUJE I RADI VEĆ DUGI...

UDRUŽENJE BORACA “PATRIOTSKA LIGA” VOGOŠĆA USPJEŠNO DJELUJE I RADI VEĆ DUGI NIZ GODINA

299

Udruženje boraca „Patriotska liga“ Vogošća djeluje  već dugi niz godina, a poseban doprinos članovi ovog udruženja dali su u odbrani BiH. Danas djeluju na čuvanju i njegovanju tradicije odbrambeno-oslobodilačkog rata. U 2021. godini realizovali su brojne programske aktivnosti, a ono na šta su posebno ponosni jeste projekat „Podigni zastavu“, čija realizacija je započela uoči 1.marta – Dana nezavisnosti  BiH. Osim Dana nezavisnosti BiH članovi Udruženja obilježili su godišnjicu akcije za Pretis, Dan Patriotske lige, a učestvovali su i na ovogodišnjem Maršu mira.

Prema riječima Muhameda Softića predsjednika skupštine Udruženja  „Patriotska Liga“,  također  su aktivno učestvovali i u obilježavanju svih drugih značajnih datuma na području općine Vogošća, a koji se odnose na perod 1992-1995. godina. Tokom pandemije Udruženje je imalo niz aktivnosti, a organizovali su  i podjelu  paketa  članovima zvahvaljujući odličnoj saradnji i podršći  Općine Vogošća, Općinskog načelnika i nadležne Službe za boračko-invalidsku zaštitu.

Iz Udruženja boraca „Patriotska liga“ Vogošća poručili su da će i u narednom periodu nastaviti djelovati na čuvanju i njegovanju tradicije odbrambeno- oslobodilačkog rata, kao i svim ostalim aktivnostima koje redovno provode.