Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE BORACA BOSNAE-ZELENE BERETKE ODRŽALO IZVJEŠTAJNO-IZBORNU SKUPŠTINU

UDRUŽENJE BORACA BOSNAE-ZELENE BERETKE ODRŽALO IZVJEŠTAJNO-IZBORNU SKUPŠTINU

235

Udruženje boraca, organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, pravoboraca i branioca Bosnae-zelene beretke Vogošća održalo je redovnu izvještajno-izbornu Skupštinu.

Na dnevnom redu našlo se dvanaest tačaka. Nakon usvajanja Izvještaja o radu i finansijskog izvještaja za 2015. godinu, prisutni delegati pristupili su glasanju i izboru novog rukovodstva Udruženja.

Za naredne četiri godine na čelo Udruženja boraca Bosnae-zelene beretke izabran je Hasan Dolovac, koji je dobio jednoglasnu podršku svih delegata, a za predsjednika Skupštine izabran je Faruk Tičić.

Sekcija izvidžaća UB Bosnae-zelene beretke aktivno radi i učestvuje u svim obilježavanjima značajnih datuma iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata, a desetogodišnji predani rad nagrađen je izborom dva člana izvidžaća u rukovodstvo Udruženja.

Skupštini su prisustvovali brojni gosti iz društveno- političkog života, a najzaslužnijim pojedincima, koji su dali značajan doprinos u radu UB Bosnae-zelene beretke dodjeljene su plakete i zahvalnice.