Naslovnica VIJESTI INFO UČENICIMA OŠ “ZAJKO DELIĆ” URUČENI POKLONI ZA UČEŠĆE U PROJEKTU “VOLONTIRANJE JE...

UČENICIMA OŠ “ZAJKO DELIĆ” URUČENI POKLONI ZA UČEŠĆE U PROJEKTU “VOLONTIRANJE JE COOL”

211

Učenici OŠ „Zajko Delić“ sa Kobilje Glave svojim volonterskim aktivnostima u prethodnoj godini dali su veliki doprinos lokalnoj  zajednici.  Osnovna škola Zajko Delić uključena je u projekat „Volontiranje je cool.  Projekat „Volontiranje je cool!“ bazira se na dobrovoljnom angažmanu učenika osnovnih škola koji jednom sedmično realizuju volonterske aktivnosti po sopstvenom izboru.

Danas su predstavnici udruženja CROA  vrijednim učesnicima ove škole uručili poklone u znak zahvalnosti kao i za doprinos u volonterizmu. Da je volontiranje cool potvrdili su nam i sami učenici koji kažu da će im ovo iskustvo mnogo značiti. Direktorica škole Anisa Sivac ponosna je na učenike i sve ono što su do sada uradili, pored učešća u ovom projektu, pomagali su mlađima u produženom boravku, uređivali školsko dvorište, učestvovali u humanitarnim akcijama i sl. A dobru saradnju sa Centrom za razvoj omladinskog aktivizma nastavljaju i dalje.

Centar za razvoj omladinskog aktivizma  – CROA od 2012.godine provodi projekat  „Volontiranje je cool!“ kojim se želi ukazati na značaj volontiranja osnovaca za razvoj savremenog demokratskog društva u kojem  svaki  pojedinac ima pravo  i odgovornost dati svoj  doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Zajedno sa školama, kao ključnim nositeljima odgoja i obrazovanja, u Udruženju CROA žele pripremiti učenike na suživot s drugim u zajednici te kod njih razvijati i poticati kvalitetan sistem vrijednosti i odgovornosti za zajednicu.