Naslovnica VIJESTI INFO UČENICI SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA VOGOŠĆA PRVO POLUGODIŠTE ZAVRŠILI SA SREDNJOM OCJENOM 2,57

UČENICI SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA VOGOŠĆA PRVO POLUGODIŠTE ZAVRŠILI SA SREDNJOM OCJENOM 2,57

486

Učenici Srednjoškolskog centra Vogošća na kraju prvog polugodišta školske 2016/2017 godine završili su prosječnom ocjenom 2,57, a postotak prolaznosti je 53 %.  Od 481 učenika 48 je odličnih, 69 sa jednom slabom ocjenom, 47 sa dvije slabe, 83 sa tri i više slabih ocjena 15 učenika nije ocijenjeno. Direktor SŠC Vogošća Selmo Lakota kaže da su posebno iznenađeni slabijim uspjehom učenika završnih razreda, koji su završili devetogodišnje osnovno obrazovanje.

Što se tiče vladanja ono prati uspjeh u učenju. Loše vladanje ima 16 učenika, a dva su predložena za isključenje iz škole, zbog ometanja odvijanja nastave i lošeg vladanja. Veliki je broj izostanaka u prvom polugodištu. Kako kaže direktor SŠC Lakota svaki učenik je u prosjeku napravio 30 izostanak. Čak 2800 je neopravdanih izostanaka, a generalno je veliki broj izostanaka zbog kašnjenje na nastavu.

Ove godine u Srednjoškolskom centru problem je sa lošim zagrijavanja prostorija. Ali  direktor Lakota najvljuje da će ovaj problem do početka nove školske godine biti riješen, jer slabo zagrijane učionice i prostori za boravak učenika i nastavnika ometaju normalno odvijanje nastave.