Naslovnica VIJESTI INFO UČENICI OŠ “ZAHID BARUČIJA” OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE NA TAKMIČENJU IZ MATEMATIKE

UČENICI OŠ “ZAHID BARUČIJA” OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE NA TAKMIČENJU IZ MATEMATIKE

547

Na općniskom takmičenju iz matematike,  koje je održano jučer u prostorijama OŠ „Mirsad Prnjavorac“ učešće su uzeli i učenici OŠ „Zahid Baručija“. Na takmičenju iz matematike učestvovali su učenici sedmih, osmih i devetih razreda, a prema riječima direktora OŠ „Zahid Baručija“ Refika Kurtovića, učenici ove škole su ostvarili zapažene rezultate. Učenici ove škole koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenju iz matematike očekuje kantonalno takmičenje. U kategoriji devetih razreda na takmičenju iz matematike iz OŠ „Zahid Baručija“ 1. mjesto osnovio je učenik Tabaković Imran, u kategoriji osmih razreda: 1. mjesto Sejfić Emina, u kategoriji sedmih razreda: 2. mjesto Dević Nejla i  3.mjesto Handžić Imran.

Direktor ističe, da s obzirom na već ostvarene bodove na općinskom takmičenju, ne sumnja da će pokazati odlične rezultate i na kantonalnom takmičenju, te je ovom prilikom čestitao učenicima na ostvarenim rezultatima, kao i nastavnicama matematike Ražanici Zehri i Jamaković Ameli koje vrijedno pripremaju učenike kako bi učenici ostvarili dobre rezultate.

Najuspješniji matematičari svoje škole i našu općinu će predstavljati na predstojećem kantonalnom takmičenju. Čestitamo svim učenicima na osvojenim mjestima i zelimo im mnogo uspjeha na narednim takmičenjima.