Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI USPJEŠNO PROVEDENA JEDANAESTA AKCIJA “ČISTA I LIJEPA VOGOŠĆA”

U VOGOŠĆI USPJEŠNO PROVEDENA JEDANAESTA AKCIJA “ČISTA I LIJEPA VOGOŠĆA”

114

Organizacijom ovogodišnje akcije  „Čista i lijepa Vogošća“  i u aktuelnim otežanim okolnostima Općina Vogošća želi napraviti iskorake u cilju stvaranja ljepšeg okruženja za život u našoj lokalnoj zajednici.  Akcija je počela postrojavanjem učesnika u Novoj industrijskoj zoni, raspodjelom zadataka i odlaskom na dogovorene lokacije.

Tradicionalno načelnik Općine Vogošća Edin Smajić zasadio je  drvo ispred Upravne zgrade JU KSC Vogošća i tako simbolično nastavio sadnju drvoreda koja je počela  sa prvom  akcijom.   Novo, jedanaesto stablo u drvoredu poklon je preduzeća Park Općini Vogošća.  U svojoj izjavi za TV Vogošća načelnik se zahvalio svim učesnicima ovogodišnje akcije, posebno kako je rekao jer su se bez obzira na neradni dan odazvali i besplatno  učestvovali. Također je pohvalio samoinicijativne akcije građana na uređenju okoliša i apelovao na sve da čuvamo  zelenilo i okolinu.

Stanovnici Vogošće ovogodišnjom akcijom su dobili dva nova drvoreda od ukupno 18 stabala kojim je obogaćeno  zelenilo u  našoj općini.  Jedan drvored od sedam jasenova zasađen je uz saobraćajnicu i pješačku stazu prema novoizgrađenom mostu od kružnog toka prema ulazu u Novu industrijsku zonu, u ulici Hasana Merdžanovića. Drugi drvored je  pored Jošaničkog potoka, u novoizgrađenom Parku penzionera.

Važno je istaći da je ovogodišnja  akcija još obuhvatila i pranje ulica, pražnjenje  svih kontejnera na području općine Vogošća, čišćenje deponija smeća na  više  lokacija, čišćenja korita vogošćanskih rječica, pošumljavanje na Kobiljoj Glavi, Gori, u Krivoglavcima i Svrakama.

Pomoć Općini Vogošća kao organizatoru akcije ove godine pružile su brojne organizacije i pojedinci – KJKP „Park“, KJKP „Rad“, preduzeće „AME“ Breza,  Kompanija HARYSCO d.o.o., Mibral d.o.o., Bosman d.o.o., Hidrom d.o.o. Vogošća,  Vatrogasno društvo „Vogošća“,  Sarajevošume, Zeleni razvojni centar, Udruženje  Step i članovi Omladinskog udruženja Tempo.