Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI POJAČANE POLICIJSKE PATROLE U BLIZINI ŠKOLA

U VOGOŠĆI POJAČANE POLICIJSKE PATROLE U BLIZINI ŠKOLA

429

Tokom mjeseca septembra službenici MUP-a KS će svakog dana, posebno u vrijeme početka i završetka nastave i velikih odmora, biti raspoređeni ispred škola, na raskrsnicama i mjestima frekventnog saobraćaja, i posebno nadzirati vozače kao učesnike u saobraćaju. Policajci će poduzimati sve mjere propisane zakonom prema vozačima koji čine prekršaje, naročito nepoštovanje prednosti prelaska pješaka na obilježenom pješakom prijelazu, kao i ostale prekršaje u školskim zonama.

U razgovoru sa Vahidom Bakijom, načelnikom PU Vogošća smo saznali da odnedavno u našoj općini ima veći broj policijskih službenika što će uticati na njihovo kvalitetnije obavljanje svakodnevnih poslova i zadataka.

Također, iz MUP-a KS pozivaju sve vozače na poštivanje saobraćajnih propisa i opreznu vožnju, naročito u blizini škola i vrtića. Apeluju i na roditelje koji dovoze djecu u školu, da to čine na propisan način, da djecu obavezno voze na zadnjem sjedištu i vežu ih sigurnosnim pojasom, da vozila parkiraju tako da ne ugrožavaju drugu djecu i da prilikom prelaska ceste koriste obilježene pješake prijelaze.