Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI POČEO SA RADOM MJEŠOVITI ANSAMBL „NOTA“

U VOGOŠĆI POČEO SA RADOM MJEŠOVITI ANSAMBL „NOTA“

124

Nedavno je u Vogošći počeo sa radom mješoviti ansambl „Nota“ kojeg čine orkestar i hor. Ideja o njegovom osnivanju postoji već 15 godina, a osmislio je i konačno uspješno realizovao zaljubljenik u muziku, profesionalac u svom poslu Midhat Taindžić. Za relativno kratko vrijeme u ansambl se uključilo više od 90 djece i mladih koji su sa oduševljenjem dočekali formiranje „Note“. Članovi dolaze iz svih općina KS, a čak i iz drugih mjesta, a planovi u ovom mješovitom ansamblu su veliki.

Midhat Taindžić ističe podršku Općine i načelnika Edina Smajića kojem se svidjela ideja o formiranju gradskog orkestra i hora. Naravno da mnogo znači i podrška roditelja koji su sretni jer im djeca kvalitetno provode slobodno vrijeme.

Članovi ansambla „Nota“ već su imali nekoliko zapaženih nastupa, pobrali su pozitivne kritike što im je dodatni motiv da budu još bolji. Nastupali su na humanitarnom koncertu za liječenje Tarika Rovčanina te na promociji knjige prof. Amera Ovčine. Sada se pripremaju za novi nastup, ovaj put u punom sastavu, a u okviru manifestacije „Vogošćanski dani“.