Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODRŽANA TRIBINA NA TEMU: PRVI PREDSJEDNIK BIH ALIJA IZETBEGOVIĆ

U VOGOŠĆI ODRŽANA TRIBINA NA TEMU: PRVI PREDSJEDNIK BIH ALIJA IZETBEGOVIĆ

82

Omladinsko udruženje „Tempo“ sinoć je u Vogošći održalo tribinu na kojoj su predavači Nezim Halilović Muderris i Harun Hodžić govorili o liku i djelu prvog predsjednika BiH, rahmetli Alije Izetbegovića. Predavači, kao i Emir Sulejmani predsjednik OU „Tempo“ su saglasni u tome da se trenutno pokušava obezvrijediti lik i djelo prvoj predsjednika BiH Alije Izetbegovića i da je upravo zbog toga važno govoriti o ovom velikom čovjeku i stati u zaštitu njegovog lika i djela.

Halilović dodaje da su događaji poput ove tribine neophodni u vremenu pokušaja degradacije i svega što vrijedi, simbola časne borbe Armije i MUP-a BiH, te ličnosti  predsjednika Izetbegovića kojeg je bila čast poznavati. Hodžić se također slaže sa ovakvim mišljenjima i dodaje da je nasušna potreba govoriti o lideru Aliji Izetbegoviću.

Na samom početku tribine prikazan je dio iz dokumentarnog filma Avde Huseinovića o predsjedniku Izetbegoviću. Prisutni su bili posebno emotivni dok su gledali kadrove snimljene prilikom predsjednikove posjete prvoj ratnoj školi u opkoljenom Sarajevu.