Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVODOM 24. JUNA DANA OPĆINE

U VOGOŠĆI ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVODOM 24. JUNA DANA OPĆINE

233

Svečanom skupu su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Esad Piknjač i Općinski načelnik Edin Smajić, koji su čestitajući 24. juni Dan Općine Vogošća sugrađanima, govorili o naporima koji se iz dana u dan ulažu kako bi život građanima ovdje bio što kvalitetniji.

Na današnjoj sjednici dodjeljena su najveća Općiska priznanja kolektivima i pojedincima posebno zaslužnim zadoprinos u razvoju općine i njenu pozitivnu promociju.

“Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća“ dodijeljen je RK Vogošća Poljine Hills i Senadu Hasanspahiću ministru infrastukture i komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo.

„Plaketa Humanista godine“ dodijeljena je Ahmedu Hidi, a Zahvalnice općine Vogošća: Refiku Softiću, Odboru za izgradnju džamije u Blagovcu, Udruženju poljoprivrednika, Iman Hasanović, Alminu Bjelici, Zahiru ef. Karamanu, Aliji Rovčaninu, Feridu Deviću I Suvadu Škori.
Današnjoj svečanoj sjednici prisustvovali su i gosti  turske općine Čekmekoj  koju je  predvodio zamjenik načelnika Šahmetin Yuksel.