Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA SAVEZA UDRUŽENJA BORACA „PATRIOTSKA LIGA“ KANTONA...

U VOGOŠĆI ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA SAVEZA UDRUŽENJA BORACA „PATRIOTSKA LIGA“ KANTONA SARAJEVO

602

Na sinoć održanoj skupštini Saveza udruženja boraca „Patriotska liga“ KS izabrano je novo rukovodstvo Skupštine, Generalni sekretar Saveza i Upravni odbor . Novi, stari predsjednik skupštine saveza UB „Patriotska liga“ KS je Vahid Ahmespahić iz UB „PL“ Novi Grad, a dopredsjednik je Džafer Dević, iz vogošćanskog udruženja Patriotske lige. Izabran je i novi generalni sekretar Saveza. Tu funkciju će od sada obavljati Mustafa Džeba. Dosadašnji Generalni sekreta Saveza Enver Čičko iz Hadžića, izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora Saveza UB „PL“, a njegov zamjenik je Hamdo Karić iz Trnova.

U ime načelnika općine Vogošća prisutne delegate, iz svih devet općinskih udruženja, te goste, pozdravio je pomoćnik načelnika za boračko invalidsku zaštitu Zijad Kadrić.

Svi prisutni su izrazili nezadovoljstvo dosadašnjim radom skupštine Saveza koja se posljednji put sastala 2009.godine, i očekuju od novog Upravnog odbora da od danas radi bolje i da postigne kranji cilj, a to je ujedinjenje svih boračkih organizacija u jednu krovnu.

Minela Deševac