Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODRŽAN ZAVRŠNI TURNIR OMLADINSKE KOŠARKAŠKE LIGE KS

U VOGOŠĆI ODRŽAN ZAVRŠNI TURNIR OMLADINSKE KOŠARKAŠKE LIGE KS

62

Danas je u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći održana završnica Omladinske košarkaške lige Kantona Sarajevo u konkurenciji pionira i juniora.
Finalni meč pionirske konkurencije (dječaci rođeni 2006. godine i mlađi) u kojem su se sastale ekipe Sparsa i Koša bio je pun neizvjesnosti i naboja, odličnih poteza na kojima bi im mogli zavidjeti i stariji košarkaši. Meč je odlučen „na jednu loptu“ a slavili su igrači Sparsa rezultatom 81:78. Treće mjesto u pionirskoj konkurenciji osvojila je ekipa Ilidže dok su četvrti bili igrači Realwaya.


U juniorskom finalu sastali su se Sparsi i Igman Burch. U ovom meču bilo je manje neizvjesnosti jer su od samog početka Sparsi držali konce utakmice u svojim rukama i na kraju slavili sa ubjedljivih 93:43. Kod juniora trećeplasirana je bila ekipa Koša dok je četvrto mjesto pripalo Genu. Spomenimo i to da su košarkaši Vogošće i u pionirskoj i u juniorskoj konkurenciji takmičenje završili kao petoplasirani.
Dodjelom pehara i medalja spuštena je zavjesa na kantonalno omladinsko prvenstvo u ovim kategorijama. Ostalo je da se još odigra završnica u kadetskoj konkurenciji.