Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA USKORO DOBIJA MODERNO NATKRIVENE TENISKE TERENE

VOGOŠĆA USKORO DOBIJA MODERNO NATKRIVENE TENISKE TERENE

400

Nakon završenih priprema  i prikupljenih potrebnih dozvola i saglasnosti pokrenuta  je  realizacija zajedničkog projekta,  Teniskog kluba “Vogošća” i JU KSC “Vogošća”,  koji podrazmijeva  natkrivanje teniskog igrališta lakom konstrukcijom i postavljanje balona. Otprilike za sedmicu dana gledanje u nebo u isčekivanju kiše biće prošlost, a nova i estetski dopadljiva  konstrukcija, u potpunosti će se uklopiti u ambijent JU KSC Vogošća.

“Vrijednost projekta iznosi oko 80.000 KM, osim zatvaranja terena planira se još i rekonstrukcija i obnova postojeće infrastrukture, obnovit će se svlačionice, ugraditi LED rasvjeta, zamijeniti dotrajali krov, a za zagrijavanje će se postaviti  plinske  instalacije. Najvažnije za sam klub je da djeca koja su u trenažnom procesu, kao i drugi zaljubljenici u tenis u ponuđenim terminima mogu igrati tenis kad god žele, bez obzira na godišnje doba.” -rekao je dan s u izjavi za TV Vogošća Kenan Alikadić, direktor JU KSC Vogošća.

Ovo je ogroman korak za sam klub,  za teniski sport i sport uopšte, a očekuje se  da će u cijelom mjestu doći do popularizacije ovog atraktivnog sporta. S obzirom da je sve spremno, a da meteorološke prilike idu na ruku građevinarima, već naredne sedmice možemo očekivati realizaciju najavljenog projekta.