Naslovnica VIJESTI INFO U SVRAKAMA ODRŽAN JOŠ JEDAN GODIŠNJI SKUP PORODICA NESTALIH OPĆINE VOGOŠĆA

U SVRAKAMA ODRŽAN JOŠ JEDAN GODIŠNJI SKUP PORODICA NESTALIH OPĆINE VOGOŠĆA

120

U Svrakama je prikladnim programom, učenjem Fatihe i simboličnim bacanjem ruža u rijeku Bosnu obilježena  29. godišnjice zločina nad stanovnicima nesrpske nacionalnosti iz Semozivca i Svraka.  Manifestacijom simboličnog naziva „Pet do dvanast“ i ovaj put se želi poručiti da je krajnje vrijeme da se porodicama žrtava daju informacije o njihovim najdražim.

“Mi i dalje molimo, tražimo, zahtjevamo od svih koji nam mogu pomoći da to učine, kako bismo pronašli naše najdraže i dostojanstveno ih ukopali. To je jedino što želimo, da znamo gdje im je mezar da možemo doći i proučiti Fatihu. Godine prolaze i sve je manje snage, ali tragamo i nećemo prestati jer su oni naši životi.” -poručila je danas Ema Čekić predsjednica Udruženja porodica nestalih Općine Vogošća.

Zijad Kadrić, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Vogošća sa ovog mjesta je uputio apel, svima pojedincima i institucijma da ulože maksimum napora, kako bi se konačno stiglo do istine koja se traži skoro tridest godina.

“Želim apelovat na sve koji mogu da pomognu ovim ljudima u traganju, sve očevice događaja, komšije koji znaju šta se desilo da jave anonimno ili na neki drugi način, kako bi ova agonija prestala. Općina Vogoša će i dalje podržavati napore porodica da pronađu svoje najmilije i dostojanstveno ih ukopaju. ” – rekao je danas Zijad Kadrić pomoćnik načelnika za boračko-invalidski i socijalnu zaštitu Općine Vogošća.

U Vogošći se još uvijek traži još 59 osoba o čijoj sudbini  se ništa ne zna. Današnjoj menifestaciji osim porodica nestalih prisustvovali su i predstavnici Općine Vogošća, te političkih organizacija koje djeluju na području naše općine, kao i drugi građani koji su svojim dolaskom i polaganjem cvijeća odali počast nestalim sugrađanima.