Naslovnica VIJESTI INFO U SUSRET “VOGOŠĆANSKOJ PETICI”

U SUSRET “VOGOŠĆANSKOJ PETICI”

177
  1. Opsežne pripreme za drugo izdanje  „Utrke za sve generacije“, popularnu “Vogošćansku peticu” u punom su jeku i već sada možemo reći da će se 07.09. u Vogošći  održati, prava  sportska manifestacija koja ima cilj podizanje svijesti o značaju i afirmacija sporta i zdravog načina života među Vogošćanima.

Već u ovom trenutku broj prijavljenih premašuje i najoptimističnija očekivanja što ukazuje na to da bi u budućnosti “Vogošćanska petica”  mogla postati pravi hit. Iz Organizacionog odbora i dalje pozivaju sve trkače, rekreativce, atletičare, članove sportskih kolektiva da se pridruže i svojim učešćem podrže ovaj događaj. Trčat će se dva kruga od po 2,5 kilometra, a zasada osim Vogošće svoj dolazak su najavili i trkači iz drugih gradova naše zemlje, pa čak i jedna prijava stiže iz Podgorice.

Kotizacija iznosi 15 km, a za sve učesnike pripremljeni su bogati startni paketi, koji uključuju sportske majice, čarape i  druge poklone i pogodnosti koje će obezbijediti sponzori i prijatelji utrke.

Da je ova utrka već popularna među Vogošćanima potvrđuje i gest Vogošćanina Dine Dizdarevića, koji će pokloniti dvije kotizacije nekome ko želi, a nije u mogućnosti priuštiti učešće. Prijave i dodatne informacije zainteresovani građani i učesnici utrke mogu dobiti kod članova organizacionog odbora, na zvaničnim stranicama utrke, Utrka za sve generacije Vogošća 5K. Nakon utrke planirano je i druženje uz zanimljiv program praćen besplatnim degustacijama zdrave hrane sponzora trke.