Naslovnica VIJESTI INFO U SUBOTU UTRKA ZA SVE GENERACIJE, OBUSTAVA SAOBRAĆAJA U CENTRU VOGOŠĆE

U SUBOTU UTRKA ZA SVE GENERACIJE, OBUSTAVA SAOBRAĆAJA U CENTRU VOGOŠĆE

355

Privode se kraju pripreme za održavanje prve ulične “Utrke za sve generacije Vogošća 5K”.  Utrka će startati u subotu u 10 sati, a zbog održavanja ovog sportskog događaja ulice u centru Vogošće biće zatvorene za saobraćaj od 9.30 do 11.30. Start trke duge 5 kilometara nalazit će se u ulici Omladinska ispred OŠ „Zahid Baručija“, a utrka prolazi i Jošaničkom, dijelom ulica Igmanska, Akifa ef. Biserovića, Braće Kršo i Izeta Delića.

Ulice ili dijelovi ulica koji će biti zatvoreni za saobraćaj su: Omladinska od Centra za socijalni rad, ulica Jošanička, ulica Izeta Delića do pumpe Energopetrola, dio ulice Akifa ef. Biserovića (od mosta do semafora i dio kod prodavnice Toto do mesare Hosana), dio Igmanske ulice – uz prugu (od slastičarne Park do uključenja u ulicu Braće Kršo) i Ulica Braće Kršo. Organizatori mole građane i vozače za strpljenje a ujedno pozivaju sve  da podrže učesnike. Prijave su zvanično završene ali još uvijek postoji mogućnost za one koji žele učestvovati da se prijave. Startni paketi će se moći preuzeti već sutra i na sam dan utrke.

Osim utrke od 5 km biće organizovana i utrka za djecu “Kids run”, a ispred OŠ „Zahid Baručija“ biće postavljena bina i prateći sadržaji.

Organizatori ovog velikog sportskog događaja su JU KSC „Vogošća“ i QSI Međunarodna škola Sarajevo.