Naslovnica VIJESTI INFO U SARAJEVU ĆE SE 28. SEPTEMBRA ODRŽATI SKAKAVAC TRAIL, TRKA KOJU ORGANIZUJE...

U SARAJEVU ĆE SE 28. SEPTEMBRA ODRŽATI SKAKAVAC TRAIL, TRKA KOJU ORGANIZUJE PLANINARSKO DRUŠTVO SKAKAVAC

245

U Sarajevu, 28.09.2019. godine će se treću godinu zaredom održati Skakavac Trail, kojeg organizuje Planinarsko društvo Skakavac. Da se organizacijski tim Skakavac Traila trudi i čini sve da utrka svake godine bude sve bolja, dokazuje činjenica o sve većem broju prijavljenih trkača iz različitih zemalja svijeta, onih koji su već iskusili ovu utrku, ali i onih koji će to uraditi po prvi put, kao i podrška koju Udruženje dobija od institucija i kompanija.

Ono što trkače očekuje ove godine su tri utrke od kojih svaka nosi kvalifikacijske bodove. Budući da je Skakavac Trail pri kraju trkačke sezone, te da je omiljen među trkačima, u slopu njega će se održati i 1. Prvenstvo BiH u brdskom trčanju. Uz sve to, PD Skakavac u sklopu ovog događaja organizuje prvu Canicross utrku (utrka u kojoj učestvuju vlasnici sa svojim psima) i koja već sada ima veliki broj interesanata.

Planinarsko društvo Skakavac vrijedno radi na promociji brdskog trčanja, te zahvaljujući zajedničkim treninzima koji se održavaju gotovo svaki vikend privlači sve veći broj trail trkača.