Naslovnica VIJESTI INFO U PRVOM UPISNOM ROKU OKO 40 PRVAČIĆA U OŠ „PORODICE ef. RAMIĆ“

U PRVOM UPISNOM ROKU OKO 40 PRVAČIĆA U OŠ „PORODICE ef. RAMIĆ“

275

U pet osnovnih škola na području općine Vogošća od prvog augusta počeo je drugi upisni rok za buduće prvačiće. Svi oni koji iz nekog razloga nisu stigli upisati svoje dijete u prvi razred osnovne škole u prvom roku, to mogu učiniti do kraja ovog mjeseca. Potrebnu dokumentaciju roditelji mogu predati lično u školi ili putem maila.

Posjetili smo OŠ „Porodice ef. Ramić“ i od direktora škole saznali da je u prvom upisnom roku upisano oko 40 prvačića, od kojih će nastavu troje pohađati u područnoj školi Gora. Inače, školskim obveznikom smatra se dijete koje je do 1. marta tekuće godine navršilo pet i po godina života i upis u prvi razred osnovne škole se obavlja na osnovu spiskova školskih obveznika koje školama dostavlja nadležni organ općine na čijem se teritoriju nalazi škola.

Roditelji koji upisuju svoje dijete u prvi razred moraju dostaviti u školu rodni list djeteta, uvjerenje o pohađanju obaveznog predškolskog obrazovanja, prijavu iz CIPS-a na uvid i ljekarsko uvjerenje, ne starije od šest mjeseci.