Naslovnica VIJESTI INFO U PRVIH 9 MJESECI OVE GODINE U OPĆINI VOGOŠĆA REALIZOVANI BROJNI KOMUNALNI...

U PRVIH 9 MJESECI OVE GODINE U OPĆINI VOGOŠĆA REALIZOVANI BROJNI KOMUNALNI PROJEKTI

108

Zaključno sa 30. septembrom u Općini Vogšća ostvareno je 77 posto ovogodišnjeg budžeta ili 10 003 000 KM ,rekao je općinski načelnik Edin Smajić na današnjoj press konferenciji. U prvih 9 mjeseci tekuće godine realizovani su brojni projketi sa višemilionskim ulaganjima na izgradnji putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže ,sanacije klizišta, javne rasvjete, uređenja riječnih korita, te parking prostora i pješačkih staza.

Općina Vogošća postala je prepoznatljiva i po projektima koji su doprinijeli kvalitenijem načinu življanja građana. Tako su izgrađena 3 nova i sanirano 11 dječijih i sportskih igrališta. Rekonstruisana je dvorana “Amel Bečković”, a nastavljeni su radovi na izgradnji Trga žrtava genocida u Srebrenici sa pratećim sadržajima.

Na pitanje novinara da li će i nakon lokalnih izbora biti nastavljeni projketi, načelnik Smajić je odgovorio da se realizacija projekata nastavlja na osvnovu ranije potpisanih ugovora sa izvođačima radova, te da se nada povoljnim vremenskim prilikama do kraja građevinske sezona, kako bi mnogo toga bilo završeno u ovoj godini.