Naslovnica VIJESTI INFO U OPĆINI VOGOŠĆA UPRILIČEN PRIJEM ZA HASANA DOLOVCA

U OPĆINI VOGOŠĆA UPRILIČEN PRIJEM ZA HASANA DOLOVCA

70

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i njegov pomoćnik u službi za boračko-invalidsku  i socijalnu zaštitu Zijad Kadrić,  danas su  ugostili  doskorašnjeg predsjednika Udruženja “Zelene beretke” Općine Vogošća Hasana Dolovca. U srdačnom i emotivnom razgovoru sagovornici su se prisjetili brojnih zajedničkih projekata, a načelnik Smajić je kazao kako je ovo na neki način druga zaslužena penzija Hasanu, ali da je sve ono što je radio u proteklih  17 godina ostavilo neizbrisiv trag u Vogošći. Posebno se ne može zaboraviti uradu sa djecom koja su prošla kroz  sekciju Izviđača. Također ovom prilikom mu je uručen načelnik Smajić je Dolovcu uručio poklon kao znak  sjećanja na godine provedene u Udruženju.

Hasan Dolovac se ovom zahvalio načelniku  Smajiću I Zijadu Kadriću, te  svim uposlenicima Općine Vogošća na razumijevanju i saradnji, te kaozao kako je ovo za njega jedan od emotivnijih trenutaka, ali da je vrijeme da se povuče i više posveti sebi i svojoj porodici.

Podsjetimo,  Hasan Dolovac je nakon sedamnaest godina predanog rada na nedavno održanoj skupštini Udruženja Zelenih beretki podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika.  Svoju odlaku obrazložio  je željom da se da prostora za rad novim snagama koje će unijeti nove ideje i svježinu Udruženju. .