Naslovnica VIJESTI INFO U KINO SALI JU KSC VOGOŠĆA ODIGRANA POZORIŠNA PREDSTAVA “ČORBA OD KANARINCA”

U KINO SALI JU KSC VOGOŠĆA ODIGRANA POZORIŠNA PREDSTAVA “ČORBA OD KANARINCA”

101

U subotu 26.juna u Kino sali JU KSC Vogošća, u sklopu  manifestacije „Vogošćanski dani 2021“ odigrana je predstava „Čorba od kanarinca“ u izvedbi glumaca JU Centar kulture i mladih Općine Centar.

„Čorba od kanarinca“ je priča o ljubavi, dinamična komedija, ali i nježna monodrama spojena u jedno, prepuštena glumcima da maštaju i preispituju svoje emocije. Kroz ovaj komad prožet je strah od budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi. Likovi dobijaju nevjerovatnu mogućnost da u pet minuta maštaju i sanjaju svoje buduće godine i da probaju svoj brak sa svim zamkama i bolnim događajima koji ih mogu zadesiti. Ova predstava je komična, ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak, ali i ogledalo onih koji su već u njemu.

Predstavu su odigrali glavni glumci Sead Pandur i Sanela Pepeljak, a za tekst se pobrinuo Miloš Radović. Ljubitelji pozorišta imali su priliku uživati u vrhunskoj izvedbi glumačke postave koja je odlično odigrala izuzetno gledanu i već popularnu predstavu.