Naslovnica VIJESTI INFO POČETKOM JUNA POČINJE SEZONA LOVA

POČETKOM JUNA POČINJE SEZONA LOVA

160

Za vogoščanske lovce uskoro dolazi najaktivniji period u godini. Lovačko društvo „Lane“  početkom juna  počinje lovnu sezonu na srndaća, koja će trajati sve do kraja avgusta ove godine. S  obzirom da uskoro počine sezona lova, glavni lovovođa u LD “Lane“ Nusret Kulo apeluje građanima i ljubiteljima prirode da ne zalaze u šume subotom i nedjeljom u jutarnjim satima kao i praznicima.

Što se tiće Općine Vogošća poznato je nekoliko lovišta o kojima brigu vode članovi lovačkog društva. Tokom trajanja pandemije korona virusa svoje aktivnosti su prilagodili aktuelnoj situaciji. Nusret Kulo navodi da se njihove aktivnosti svakako provode u nekoliko sekcija, odnosno podijeljeni su u grupe. Pandemija korona virus nije uticala u večoj mjeri, osim na njihova druženja i sastanke.

Lovci su poznati ljubitelji prirode koji prije svega vode brigu oko divljači i o njihovoj zaštiti.  Prema riječima glavnog lovovođe Nusreta Kule, njihovo lovačko društvo okuplja i veliki broj mlađih članova koji nastavljaju porodičnu tradiciju.