Naslovnica VIJESTI INFO U GIMNASTIČKOM KLUBU „OLIMP“ U PROTEKLOM PERIODU OSTVARENI ZAPAŽENI REZULTATI

U GIMNASTIČKOM KLUBU „OLIMP“ U PROTEKLOM PERIODU OSTVARENI ZAPAŽENI REZULTATI

212

Za gimnastički klub Olimp, protekli period bio je uspješan, uprkos pauzama zbog pandemije koronavirusa. Takmičarke ovog kluba učestvovale su na raznim takmičenjima, a neke od njih ostvarile su zapažene rezultate. Hana Kahriman, jedna od rijetkih koja je uspjela otići, u jeku pandemije,  na Evropsko prvenstvo održanom u novembru prošle godine u Kijevu, gdje je ostvarila zapažene rezultate navodi trener Adamir Raščić.

Nakon toga uslijedila su takmičenja na domaćem planu.  Ono što je bio veliki uspjeh za ovaj gimnastički klub jeste i nedavno učešće Sare Bejdić na Evropskom prvenstvu, koje je održano u Varni u Bugarskoj. Tu je ostvarila i preduslov za učešće na Svjetskom šampionatu  u Japanu koji će se održati 27.novembra 2021.godine.

Trener Adamir Raščić ističe da je ritmička gimkastika ženski i olimpijski sport,te smatra da bi društvo trebalo da stavi akcenat upravo na tu populaciju. Uskoro se očekuje „Arabeske kup“ koji će se održati 17.07.2021. godine, na Dobrinji ,  gdje će ekipa GK „Olimp“uzeti učešće.

Nakon ljetne pauze, članice gimnastičkog kluba „Olimp“ nastvljaju vrijedno trenirati i pripremati se za naredna takmičenja.