Naslovnica VIJESTI INFO U FINALU MALONOGOMETNOG TURNIRA SASTAJU SE SQUARE VOG AUTO I MNK SAJMIR...

U FINALU MALONOGOMETNOG TURNIRA SASTAJU SE SQUARE VOG AUTO I MNK SAJMIR GREEN SERVIS

364
U prvoj polufinalnoj utakmici 25. tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2023“ ekipa Sqaure Vog auto je bila bolja od FK Unis rezultatom 3:2. Čakal i Pačo su pogodili u 7. i 10.minuti za vodstvo Square-a i ovim rezultatom se završilo prvo poluvrijeme. U nastavku utakmice Ahmetović je smanjio u 30.minuti na 2:1. Dvije minute prije kraja utakmice Milavica je bio precizan za 3:1, a u samom finišu utakmice Unis je preko Habibije pogodio za konačnih 3:2.

U drugoj polufinalnoj utakmici MNK Sajmir Green servis rezultatom 6:1 savladao je Orahov Brijeg ZAMM MC. Golove za pobjedničku ekipu postigli su Spahić, Dedić i Tihić po jedan, a tri je postigao Korjenić. Jedini strijelac za Orahov Brijeg bio je Ligata.

U finalnu ovogodišnjeg turnira sastaju se Square Vog auto i MNK Sajmir Green servis, a u utakmici za treće mjesto igraju FK Unis i Orahov Brijeg ZAMM MC. Završnica turnira je na programu u četvrtak kada će biti odigrana utakmica za treće mjesto (18:30 h), revijalna utakmica dječaka Unisa i Ozrena (19:30 h) i finalni meč (20:30 h).