Naslovnica VIJESTI INFO U 2018. GODINI RTV VOGOŠĆA SA NOVIM PROGRAMSKIM SADRŽAJIMA

U 2018. GODINI RTV VOGOŠĆA SA NOVIM PROGRAMSKIM SADRŽAJIMA

196

JP RTV Vogošća pokazuje izuzetno visok nivo društvene odgovornosti i stvara važne pretpostavke da tehničko-tehnološki osnažena blagovremeno informiše građane o aktuelnim događanjima u našoj općini. U 2017. godini nabavkom kamera i ostale studijsko-režijske opreme u potpunosti je završen proces digitalizacije. Tokom protekle godine data je prednost obrazovanju i usavršavanju novinara, kako bi koristeći stečena znanja i vještine profesionalno odgovarali postavljenim zadacima.

U godini koja je pred nama zadržat ćemo svoju programsku orjentaciju, informisanje građana na lokalnom nivou, a postojeće emisije kvalitativno obogatiti novim sadržajima. U planu su također i novi projekti, najvažniji među njima svakako su: “Da se ne zaboravi” serijal kratkih filmova, koji govore o događanjima iz odbrambeno-oslobodilačkog rata i  “Čuvajmo Vogošću svi zajedno” serijal ekoloških TV spotova.

Tokom svih godina RTV Vogošća kontinuiranu i važnu podršku pruža osnivač Općina Vogošća, što je u 2017. godini rezultiralo nabavkom najsavremenije opreme.  I u 2018. godini poslovna politika RTV Vogošća biće korektno i pravovremeno informisanje o svim važnim dešavanjima na području naše općine, čime ispunjavamo osnovne zadatake lokalnog medija.