Naslovnica VIJESTI INFO TRIJUMF ZA KRAJ SEZONE: POBJEDA KOŠARKAŠA VOGOŠĆE PROTIV MLADOSTI

TRIJUMF ZA KRAJ SEZONE: POBJEDA KOŠARKAŠA VOGOŠĆE PROTIV MLADOSTI

267

Iako utakmica nije imala rezultatski značaj KK Vogošća je pred svojom publikom savladala KK Mladost rezultatom 90:71 i Ligu za opstanak završili kao najučinkovitiji. Gosti iz Mrkonjić Grada su bolje otvorili susret i došli do prednosti od 9:0, da bi Vogošća nakon postignuta tri poena Warnera prvi put prešla u vodstvo (16:15) i nije ga ispuštala do kraja susreta. U jednom momentu domaći su imali čak 30 poena prednosti kod rezultata 50:20. Vogošća je konstantno držala konce igre u svojim rukama i na kraju zasluženo slavila osmu pobjedu u Ligi za opstanak.

Stefan Mijović završio je susret kao najefikasniji sa 20 postignutih poena, po dva manje postigli su Nikola Kocović i Malick Dime kod Vogošće.

Vogošća, Sloboda i Mladost su i prije ovog kola uspjeli osigurati opstanak ligi, a Student, Radnik i Bošnjak napuštaju najviši rang takmičenja. U Ligi za opstanak igrači Hamde Frljka upisali su osam pobjeda i dva poraza. Trijumfovali su po dva puta protiv Bošnjaka, Radnika i Studenta, dok su protiv Mladosti i Slobode imali po jednu pobjedu i jedan poraz.