Naslovnica VIJESTI INFO TOKOM LJETA BIBLIOTEKA U VOGOŠĆI RADI UOBIČAJENO

TOKOM LJETA BIBLIOTEKA U VOGOŠĆI RADI UOBIČAJENO

139

Više od 22.000 knjiga nalazi se na policama vogošćanske biblioteke. Redovni čitaoci znaju da ovdje mogu pronaći sve što žele, aktuelne naslove domaćih i stranih književnika, knjige za sve uzraste od dječije do stručne literature. Biblioteka prati izdavačku djelatnost, nastoji da zadovolji potrebe korisnika i kvalitetno obogati knjižni fond. Ove godine nije bilo organizovanih sajmova knjiga, pa je i nabavka novih naslova slabija nego ranije.

S obzirom da je vrijeme godišnjih odmora, a prema svemu sudeći samo rijetki će putovati, slobodno vrijeme je najbolje provesti uz kvalitetno štivo, dobru i opuštajuću knjigu. U biblioteci se poštuju preporučene mjere zaštite od virusa COVID-19, obavezno je nošenje maske i dezinfekcija ruku. Radno vrijeme za čitaoce je svakog dana od 9 do 15 sati, četvrtkom do 18 sati.

Upisi su tokom cijele godine, osmišljeni su i popusti za porodično članstvo (ukoliko iz jedne porodice dolazi dvoje i više djece članarina je 10 KM po djetetu) i penzionere   (cijena godišnje članarine za najstarije čitaeoce  iznosi 5 KM).