Naslovnica VIJESTI INFO TENISKI TURNIR ZA REKREATIVCE: ODRŽAN „VOGOŠĆA OPEN 2020“

TENISKI TURNIR ZA REKREATIVCE: ODRŽAN „VOGOŠĆA OPEN 2020“

73

Vikend iza nas bio je u znaku tenisa. U organizaciji Teniskog kluba Vogošća i ove godine organizovan je turnir za tenisere i teniserke veterane i one koji se ovim sportom bave rekreativno. Prema riječima Nedžada Came, direktora turnira, cilj ovog sportskog događaja na kojem su izostali prijatelji iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije zbog pandemije koronavirusa jeste promcija zdravog načina života i sporta uopće, ali i vratiti veterane na teren. Vrhunski tenis na turniru koji se odigravao na dvije lokacije, u Hotonju i teniskim terenima Sportke dvorane “Amel  Bečković“, pokazale su i dame, bilo da se radi o onima koje su se nekad profesionalno bavile ovim sportom ili pak rekreativkama. Fantastičan tenis pokazale su u kategrijama u kojima su igrale.

Turnir se odigravao u osam kategorija i naš najbolji teniser rekreativac je Harun Mahmutović, koji je uz košarku pokazao koliko je uspješan i u tenisu.

Zahvaljujući sponzorima sa turnira će najbolji ponijeti pored lijepih uspomena i pehare, uz nadu da će naredni turnir okupiti sve prijatelje koje tenis povezuje.