Naslovnica VIJESTI INFO SUTRA SE ODRŽAVA ATLETSKI KUP GRADA SARAJEVA NA STADIONU “HAKIJA MRŠO”

SUTRA SE ODRŽAVA ATLETSKI KUP GRADA SARAJEVA NA STADIONU “HAKIJA MRŠO”

113

U sklopu manifestacije „Vogošćanski dani  2021“ u  petak 18.juna U 15h, bit će održan Atletski kup Grada Sarajeva na stadionu  „Hakija Mršo“ gdje će učestvovati  pet atletskih klubova sa Kantona Sarajevo. Trenerica  AK  „Vogošća“  Amela Prnjavorac istakla je da se prvi put organizuje ovako jedno takmičenje  u sklopu manifestacije, a posebna čast je što se radi o Atletskom kupu Grada Sarajeva gdje će nastupiti  oko 300 takmičara. Istakla je da će se takmičiti u nekoliko različitih atletskih disciplina kao što su trčanje u sprintu i srednjim prugama,  bacačke discipline kao što su koplje, vortex i kugla kao i skok u dalj.

Na kupu će učestvovati  AK Bosna, AK Sarajevo, AK Novi Grad, AK Ilijaš kao i domaćini  AK Vogošća. Svi učesnici će imati priliku dobiti poklon iznenađenje  kao i mnogobrojne  medalje za one najbolje  takmičare, kazala je trenerica  Amela. Iskazala je posebnu zahvalnost svima  u koji su pomogli u organizaciji Atletskog kupa Grada Sarajeva koji će se održati prvi put u Vogošći u sklopu manifestacije „Vogošćanski dani 2021“.

Podsjećamo, u petak 18. juna u 15h će se održati Atletski kup Grada Sarajeva na stadionu „Hakija Mršo“ a završava u 21h.