Naslovnica VIJESTI INFO SNIJEG NA PRAGU PROLJEĆA U VOGOŠĆI

SNIJEG NA PRAGU PROLJEĆA U VOGOŠĆI

137

Iako smo prošle sedmice imali temperature koje su iznosile i do +18 stepeni, početak tekuće je donio nestabilno vrijeme sa kišom i snijegom.  Ako je vjerovati meteorološkim prognozama zima se ne predaje. Do kraja mjeseca će se zadržati nestabilno vrijeme uz periodične smjene suhih i perioda sa kišom i snijegom ili susnježicom.

Sa 15. martom zvanično sa radom sezonu je završila zimska služba održavanja puteva. U slučaju ozbiljnijih snježnih padavina, a shodno potpisanom ugovoru sa Općinom Vogošća njihov rad se produžava onoliko koliko to bude potrebno.

U nekim dijelovima naše zemlje zabilježen je porast vodostaja. Situaciju na terenu prate i predstavnici Civilne zaštite Općine Vogošća i prema riječima Nermina Hajre, pomoćnika načelnika, za sada nema opasnosti od izlijevanja. Slična situacija je i sa klizištima, nije zabilježeno niti jedno novo pomjeranje tla.

Bez obira što nas od kalendarskog dolaska proljeća dijeli svega nekoliko dana, prema najavama meteorologa još uvijek nije vrijeme za odlaganje zimske odjeće. Snijega će još biti a moguće su i temperature ispod nule.