Naslovnica VIJESTI INFO SMOTROM OPERATIVNIH JEDINICA SVEČANO OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE

SMOTROM OPERATIVNIH JEDINICA SVEČANO OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE

272

U čast prvog marta, Međunarodnog dana Civilne zaštite i dana Civilne zaštite BiH, dio operativnih jedinica ove službe postrojen je jutros u prostoru Doma mladih kantonalnog Crvenog križa koji se nalazi u Jošaničkom potoku. U zajedničkom stroju stajali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo, novoformirane Gorske službe spašavanja Vogošća i članovi Lovačkog društva Lane iz Vogošće. Smotru postrojenih pripadnika izvršili su komandant Općinskog štaba civilne zaštite i Općinski načelnik Edin Smajić i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Dženan Brkanić.


Mjesto za jutrošnju smotru nije izabrano slučajno jer se u neposrednoj blizini, kod Lovačkog doma na Grabljivoj njivi, gradi Edukacijski centar u kojem će se u narednom periodu svi pripadnici civilne zaštite Kantona Sarajevo obučavati da što spremnije dočekaju eventualne potrebe za njihovim djelovanjem.


Današnji dan bio je poseban jer je prvi put postrojena i jedinica Gorske službe spašavanja Vogošća. Ona će u narednom periodu, ako se ukaže potreba za to, djelovati u okviru struktura civilne zaštite.