Naslovnica VIJESTI INFO SLOVENAC BOR ARTNAK POBJEDNIK TENISKOG TURNIRA “SARAJEVO OPEN 2022”

SLOVENAC BOR ARTNAK POBJEDNIK TENISKOG TURNIRA “SARAJEVO OPEN 2022”

54

Prvo mjesto ovogodišnjeg ITF Mens World Tennis Toura “Sarajevo Open 2022” ovojio je Bor Artnak iz Slovenije koji je u finalu bio bolji od Stefana Popovića iz Srbije rezultatom 6:1; 7:5. Prvi set je Artnak osvojio bez većih problema, dok se u drugom setu Popović pokušao vratiti i izjednačiti, ali na kraju nije uspio. Obojica se iz Vogošće, odnosno Sarajeva vraćaju sa lijepim uspomenama.

Organizator ovog prestižnog turnira koji se igrao u Hotonju je „Gabeljić teniska akademija“. Ove godine učestvovalo je 70 takmičara iz 20 zemalja svijeta. Nakon odigranih kvalifikacija, oni najbolji plasirali su se u glavni dio. Iz pomenute akademije zadovoljni su kako je sve proteklo, iako su se određeni mečevi zbog vremena morali igrati u zatvorenom prostoru. Inače GTA ima odlične uslove, pored otvorenih terena ljubiteljima ovog sporta na raspolaganju su i zatvoreni tereni.

Pobjednik dubla je par Alex Donski i David Pichler. Nagradni fond turnira iznosio je 15 000 dolara. Od 4.6.2022. odigrano je nekoliko zanimljivih mečeva, a finale je bilo na programu u nedjelju. U cilju promocije tenisa, ali i turizma turniri poput ovog veoma su važni za Vogošću, Sarajevo, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Gabeljić teniska akademija nastavlja sa svojim aktivnostima.