Naslovnica VIJESTI INFO ŠKOLA U SEMIZOVCU NOVIM IZGLEDOM PLIJENI PAŽNJU PROLAZNIKA

ŠKOLA U SEMIZOVCU NOVIM IZGLEDOM PLIJENI PAŽNJU PROLAZNIKA

1425

OŠ „Porodice ef. Ramić“ iz  Semizovca jedna je od najstarijih obrazovnih ustanova na području općine Vogošća.  Nalazi se sa desne strane uz magistralni put M-18 sa narandžastom  fasadom, na kojoj bijelim slovima piše ime škole.  Svojim izgledom dominira ovim dijelom Semizovca, pa kao takva privlači pažnju prolaznika, naročito onih koji prvi put dolaze ili prolaze kroz Semizovac.

Zgrada Osnovne škole „Porodice ef. Ramić“ danas je moderna obrazovna ustanova i zadovoljava potrebe svojih učenika. Kako bi nastavu nesmetano mogli pohađati i đaci sa poteškoćama u razvoju, u školi će se uskoro pristupiti  izgradnji lifta. Projekat je napravljen i očekuje se skori dolazak izvođača radova.

Vremeplov osnovne škole u Semizovcu  mogao bi otkriti mnogo toga o ovoj  obrazovnoj  instituciji kroz koju je u  više od 100 godina njenog postojanja prošao veliki broj generacija. Škola nastoji odgovoriti svim izazovima modernog obrazovanja, sutra će tako njeni učenici održati priredbu povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.

Generacije učenika koje sada otkrivaju nova znanje u učionicama ove škole, i uživaju  na velikim i malim odmorima, te polako odrastaju u mladiće i djevojke, s ponosom mogu reći da u svojoj školi imaju optimalne uslove za školske i vanškolske aktivnosti.