Naslovnica VIJESTI INFO SJAJAN USPJEH VOGOŠĆANA NA OSMOMARTOVSKOM TURNIRU

SJAJAN USPJEH VOGOŠĆANA NA OSMOMARTOVSKOM TURNIRU

184

Trinaesti turnir u pikadu i šulenu održan je u prostorijama OŠ „Mirsad Prnjavorac“.  Pored ekipe domaćina Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Vogošća  okupili su se i nadmetali članovi drugih udruženja sa poručja Kantona Sarajevo.

Osim sportskih rezultata, vrlo važno mjesto zauzima i  druženje, a vogošćansko udruženje u tom smislu radi veoma kvalitetno i svake godine napravi  korak naprijed u  organizaciji turnira i podršci svojih  članova.

Predsjednik Udruženja za sport i rekraciju invalidnih lica općine Vogošća Suad Fejzić svim učesnicama je čestitao njihov praznik.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji pikada pripalo je ekipi Vogošće, drugo mjesto osvojila je ekipa Novog Grada i treće ponovo  Vogošći. Pojedinačno u  pikadu najuspješnija je bila Magbula Pasić, drugo mjesto osvojila je Hedija Efendić, a treće  mjesto Indira Dervišević. U šulenu  ekipno prvo mjesto zauzeli su gosti iz  Hadzića, drugo mjesto osvojila je domaća ekipa Vogošće i  na treće su se plasirale članice udruženja iz Novog Grada. Pojedinačne nagrade u  šulenu za prvo mjesto otišle su u ruke Binasa Pačariz, drugo mjesto osvojila je   Sunita Mašić treća je bila Hata Džinić.