Naslovnica VIJESTI INFO ŠAHOVSKI KLUB „VOGOŠĆA“ ORGANIZOVAO TURNIR U ŠAHU ZA SENIORE

ŠAHOVSKI KLUB „VOGOŠĆA“ ORGANIZOVAO TURNIR U ŠAHU ZA SENIORE

288

Šahovski klub „Vogošća“ je u subotu u hotelu Sunce organizovao turnir takmičarskog karaktera na kojem je učestvovalo 13 šahista seniora. Osim samog nadmetanja učesnika turnir je imao za cilj njihovo druženje i promociju ove drevne igre. Događaj je organizovan uz podršku Općine Vogošća, a prvi potez je povukao v.d. načelnika Općine Vogošća Migdad Hasanović čime je svečano i otvorio turnir.

Turnir je bio takmičarskog karaktera, a za najbolje su obezbijeđene simbolične nagrade. U razgovoru sa v.d. načelnika Općine Vogošća Migdadom Hasanovićem članovi šahovskog kluba „Vogošća“ su iskoristili priliku da predstave uspješan rad kluba, ali i probleme sa kojima se susreću. Kao prioritet su istakli potrebu za prostorijama u kojima bi se okupljali i družili.

Predsjednik ŠK „Vogošća“ Šefik Husić je istakao i da turnir, prije svega, ima za cilj okupljanje ljubitelja šaha, druženje, ali i priliku da pokažu koliko su iskusni i dobri u ovoj misaonoj igri. Nail Efendić, predsjednik skupštine kluba se zahvalio RTV Vogošća koja kroz redovno izvještavanje o radu vogošćanskih ljubitelja šaha i promoviše ovaj sport.