Naslovnica VIJESTI INFO RUKOMETAŠI VOGOŠĆE TURNIRU U GORAŽDU BRANE TITULU PROŠLOGODIŠNJEG POBJEDNIKA

RUKOMETAŠI VOGOŠĆE TURNIRU U GORAŽDU BRANE TITULU PROŠLOGODIŠNJEG POBJEDNIKA

114

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills odigravanjem prijateljskih utakmica vrši završne pripreme za novu sezonu. U četvrtak su u dvorani u Semizovcu u duelu sa novim Premijerligašem, ekipom Slavije iz Istočnog Sarajeva, upisali novu pobjedu rezultatom 26:21, poluvrijeme 13:11.
Prošlog vikenda osvojili su prvo mjesto na turniru u Zenici a već sutra, u nedjelju 3.9., očekuje ih nastup na novom turniru. Ovaj put u Goraždu, na Međunarodnom rukometnom turniru „Mirsad Hurić“ na kojem su prošle godine osvojili prvo mjesto.
“Kao prošlogodišnji pobjednici ovog turnira rado smo se odazvali pozivu Rukometnog kluba Goražde. To su naši dugogodišnji sportski prijatelji i uvijek se lijepo osjećamo u gradu rukometa”. – rekao je Fetah Kadrić, predsjednik Upravnog odbora RK Vogošća Poljine Hills.
Na ovogodišnjem turniru pored domaćina Goražda i ekipe Vogošće, učestvuju i Izviđač iz Ljubuškog te crnogorska ekipa Lovćen iz Cetinja.
Prva utakmica je na rasporedu u 12 sati između RK Goražde i RK Vogošća PH. Ukoliko pobijede naši rukometaši u finalu od 20 sati čekaju boljeg iz duela Izviđača i Lovćena.